Sinopsi: En un petit i aïllat poble en la costa del Carib, es casen Bayardo Sant Román, un home ric i nouvingut, i Ángela Vicario. En celebrar les seves noces, els jovençans es van a la seva nova casa, i allí Bayardo descobreix que la seva esposa no és verge. Immediatament, Bayardo retorna a Ángela Vicario a la casa dels seus pares on és colpejada per la seva mare. Ángela culparà a Santiago Nasar, un veí del poble.

Els germans Vicari –Pedro i Pablo–, obligats per la defensa de l’honor familiar, anuncien a la majoria del poble que matarien a Santiago Nasar. Aquest no s’assabenta, sinó minuts abans de morir. Els germans maten a cuchillazos a Santiago, després de pensar-ho en diverses ocasions, a la porta de la seva casa, a la vista de la gent que no va fer o no va poder fer res per a evitar-ho. Passats 27 anys, l’amic de Santiago (el narrador) reconstrueix els fets, dels quals ell va ser testimoni, en forma de crònica, combinant narració i testimoniatges.

Anys després, Ángela Vicario estaria escrivint cada dia a Bayardo, primer formalment, després amb cartes de jove enamorada i, al final, fingint malalties. Així, Bayardo torna 17 anys després, clarament desmillorat i amb totes les cartes sense obrir.


Fitxa Tècnica

Autor: Gabriel García Márquez
Género: Novel·la
Subgènere: Novel·la policíaca i realisme.
Ambientada en: Colòmbia.
Idioma original: Castellà.
Editorial: Debolsillo
Data de publicació: 1981.
Pàgines: 156
Idiomes traduïts: Inglés i Català.


On comprar?

Amazon


Fnac


Casa del Libro


Book Depository


0 commentarios

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Idiomes